Ерекция

Тази публикация има 0 коментара

Каво представлява Ерекцията

Ерекцията е рефлексно съдово явление, което се дължи на парасимпатикови импулси.
Неговото естествено значение е да създаде възможност за навлизане на мъжкия пенис в женското влагалище.

Ерекцията се получава преди началото на половия акт. След интензивно навлизане на кръв в двете кавернозните тела размерът се увеличава а пенисът се втвърдява.
Започналата възбуда в сексуалните центрове на хипоталамуса и лимбичната система се предава по гръбначния мозък до пениса, където се отделя азотен окис.

Той предизвиква отпускане на гладката мускулатура . В артериите на члена се намират уплътнения, т.нар. възглавнички на Ебнер. Те се отпускат и отварят път за обилно нахлуване на кръв в пещеристите тела (corpora cavernosa).

За да се получи ерекция е необходим сексуален стимул, който да повиши количеството на азотен окис, като ерекцията се засилва поради много забавеното му разграждане.
Допуска се, че заедно с активната хиперемия за осъществяването на ерекцията допринася и пасивната хиперемия, която настъпва поради опъване на мускулите на тазово дъно,а може би и от препълнения пикочен мехур. С последното някои обясняват и сутрешната ерекция, но нейният механизъм вероятно е много по-сложен и е свързан с промените на вегетативния тонус по време на сън.
Паралелно с промените в кавернозните тела на члена настъпват у аналогични явления и в кавернозните тела на уретрата и главичката на пениса.
Уретралното кавернозно тяло е по-малко, поради което неговата ерекция е по-слаба, така че не затваря уретралния канал и не пречи на еякулацията.
Главичката на пениса набъбва, но все пак остава мека и подобно на възглавничка покрива и предпазва по време на сексуалният акт, половия орган на мъжа, а и на жената от травми.

[wp:svejo-net]

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Всичко за пениса
Импотентност или Еректилна Дисфункция

Импотентност Известна още под наименованията: Еректилна Дисфункция, Пещеристо Разтройство Мъжка Полова Немощ, ЕД. Това е полово разтройство, което се характеризира...

Затвори