Натурални решения за еректилна дисфункция

Тази публикация има един коментар

Какво е еректилна дисфункция?

Известна още под наименованията импотентност или полова немощ.
Изразява се в неспособността на мъжа да получава стабилна ерекция за осъществяването на полов акт. Може да се срещне при всеки, по-често при мъжете над 65 годишна възраст.

 

Няколко натурални решения за справяне с еректилната дисфункция


Л – Аргинин (L-Arginine)

Аргининът е аминокиселина, играеща важна роля за развитието и здравето на човека. Участва в синтезата на азотен оксид и подпомага понижаването на кръвното налягане. Спомага и ускорява изхвърлянето на токсичния амоняк от организма, също така стимулира натрупването на мускулна маса, потиска натрупването на мазнини и намалява риска от сърдечни заболявания. Действа релаксиращо и отпуска гладката мускуатура в пениса, като така спомага за получаване на по-добра ерекция.
Л – Аргинина може да бъде набавен от естествените храни като: месо, млечни продукти, птици и риба.
Някои билки, които се смятат за заместители на Виагра също съдържат Л – Аргинин.

От малкото проведени проучвания за въздействието му върху ериктилната дисфункиция, резултатите относно ефективността му са разнопосочни и спорни. Единствената известна група мъже, при които е показал положителен ефект са били първоначално със занижени нива на азотен окис в тялото.

Странични ефекти, които могат да настъпят от приемането на по-високи дози
Л – Аргинин стимулира и производство на хормона гастрин, увеличаващ стомашната киселина. За това Л – Аргинина може да бъде вреден за хора с язви и стомашни проблеми.

 

Гинко (Ginkgo Biloba)

Билката Гинко Билоба се използва от мъже при проблеми с ерекцията настъпили от прием на антидепресанти. Тя също има релаксиращ ефект върху гладката мускуатура и стимулира кръвообращението в пениса, като по този начин стимулира и подобрява ерекцията.
Резултатите за положителното въздействие на Гинко върху ериктилната дисфункция също са спорни.

 

Цинк
Заниженото ниво на цинк, в следствие на дългосрочна употреба на диуретици, наличие на диабет, храносмилателни разстройства и някои бъбречни и чернодробни заболявания също водят до проблеми с ерекцията.

 

Ашваганда ASHWAGANDHA
Билката Ашваганда (WITHANIA SOMNIFERA), понякога наричана и индийски Жен шен. Въпреки, че няма доказателства е смятана, за увеличаваща жизнената енергия и подобряваща сексуалната функция.

 

Йохимбе Yohimbe

Кората на едноименното африканското дърво е източник на Йохимбе, съединение смятано, че стимулира потока на кръв към пениса, увеличава либидото и намалява периода между еякулациите.
Приема на Йохимбе не е препоръчителен, защото е потенциално опасно дори и в малки дози. Страничните ефекти могат да включват: замаяност, тревога, гадене, сериозно спадане на кръвното налягане, коремни болки и умора.

Трибулус Терестис (Бабини Зъби)

Билката стимулира производството на лутеинизиращ хормон, който от своя страна влияе пряко върху производството на тестостерон в тялото.

Увеличените нива на тестостерон спомагат за синтеза и за азотния баланс.
Известен е с положителното си въздействие върху мъжката потентност.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

1 Коментар за "Натурални решения за еректилна дисфункция"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Вики
Гост
Вики
6 години 11 месеца преди

Намерих информация за бабини зъби, но не е и за другите билки

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Повече в Полезно
Влияе ли Употребата на Алкохол върху Мъжкото Сексуално Здраве?

Алкохолът често бива свързан със секса, тъй като химичните вещества намиращи се в него спомагат за падането на задръжките. Той...

Затвори