Мъжко безплодие причинено от факторите на околната среда

Тази публикация има 0 коментара

Прекомерното излагане на определени фактори на околната среда, като топлина, токсини и химикали може да намали производството на сперматозоиди или функция на спермата. Специфичните причини включват:

 • Пестициди. Някои мъже изложени на пестициди, като етилен дибромид и органофосфати имат нисък брой сперматозоиди. Излагането на пестициди се свързва също с ракът на тестисите. Повечето проучвания са правени на мъже работещи в земеделието или живеещи в земеделски области.
 • Излагане на тежки метали. Олово или други тежки метали също могат да причинят безплодие.
 • Излагане на радиация. Облъчване с наднормена радиация може да намали производството на сперма. Могат да бъдат нужни няколко години за да се възстанови нормалното производство на сперматозоиди.
 • Прегряване на тестисите. Честото ползване на сауни и джакузи, може временно да намали броят на сперматозоидите в семенната течност. Продължителното седнало положение или носенето на стегнато облекло, също могат да увеличат температурата във вашият скротум, и така да бъде намалено производството на сперматозоиди. Продължителното каране на велосипед е възможно да намали плодовитостта, Отново поради опасността от прегряване на тестисите. В някои случаи натискът на велосипедната седалка върху областта зад тестикулите (перинеум) може да доведе до скованост в пениса и да предизвика пещеристо разстройство.

Здраве, начин на живот и други причини

Други причини за ниският брой сперматозоиди включват:

 • Употребата на наркотици. Анаболни стероиди, приемани за стимулиране и растеж на мускулите, могат да предизвикат по-ниско производство на сперматозоиди. Употребата на кокаин или марихуана може временно да намали числеността и качеството на сперматозоидите.
 • Прекомерната употреба на алкохол снижава нивото на тестостеронът, причинява еректилна дисфункция и намалява производството на сперматозоиди. Заболяване на черният дроб, предизвикано от злоупотребата с алкохол, също може да предизвика проблеми с плодовитостта.
 • Тютюнопушене. Мъжете пушачи, могат да имат по-нисък брой сперматозоиди от непушачите.
 • Емоционално напрежение. То може да взаимодейства с определени хормони, отговорни за производството на сперма. Броят на сперматозоидите е вероятно да бъде намален, ако изпитвате удължено емоционално напрежение.
 • Недостиг на витамини. Недостига на хранителни съставки, като витамин ц, селен, цинк и фолацин, могат да допринесат за намаленото производство на сперматозоиди.
 • Наднормено тегло (затлъстялост), може да причини хормонални промени, като по този начин да се намали плодовитостта. Мъжете с поднормено тегло също е възможно да имат ниска плодовитост.
 • Напредване на възрастта. След 35 годишна възраст, производството на сперма, започва постепенно да намалява.

Непълно количество сперма. По ниски нива на сперматозоиди, при медицински тест могат да бъдат получени, ако пробата е взето прекалено скоро след последната ви еякулация, взета е скоро след прекарано заболяване или напрегнато събитие. За по-точни резултати се взимат няколко проби, през период от време.

[wp:svejo-net]

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Грижи за пениса и фактори, влияещи върху неговото здраве

Здравето на пениса не е свързано само с ерекцията. Научете кои са често срещаните проблеми свързани с мъжкия полов орган...

Затвори