Либидо

Тази публикация има 4 коментара

Какво е либидо?
Вероятно сте срещали изрази като: „Липса на либидо“ или „Високо либидо“, но знаете ли какво всъщност означава думата: „Либидо“?
Нейното значение има в предвид сексуалното желание.

Обикновено то се определя като занижено или повишено.

Причините за заниженото либидо могат да бъдат психологически или физически, проявява се както при жените, така и при мъжете.

Ериктилната дисфункция е основната причина за появата на липсата на сексуално желание при мъжете. Други причинители са: напредването на възрастта – (навлизането в Андропауза), алкохолът, злоупотребата с наркотици, заболявания – физически и психически.

И при двата пола, намаленото сексуално желание може да се породи от проблеми във връзката, нерешени конфликти, лоша комуникация, изневяра или загуба на доверие.

Заниженото тегло или недохранването също могат да предизвикат това състояние, нарушавайки нормалните хормонални нива в организма (нивата на тестостерон).

Съществуват специфични храни афродизиаци, които могат да подсилят либидото.

За повишаване на либидото се препоръчва промяна в начина на живот, повече активно спортна дейност, спиране на тютюнопушенето, минимална консумацията на алкохол, както и намаляване на психическото напрежение или стрес.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

4 Коментара за "Либидо"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Либидо
Гост
Либидо
7 години 11 месеца преди

Известно е, че при мъжете с наднормено тегло, заниженото либидо се среща по-често.
Затлъстяването може да предизвика занижен сексуален интерес, трудности при осъществяване на полов акт и еректилни смущения.
още по темата: http://www.bb-team.org/articles/3187_zatlastyavane-i-libido#axzz1LH7a22eF

Натали
Гост
Натали
7 години 11 месеца преди

Ежедневното напрежение и стрес също оказват своето негативно влияние върху либидото и на двата пола. В днешни дни заниженото либидо е доста често срещано състояние.

katq
Гост
katq
6 години 5 месеца преди

Дайте някакви съвети.След раждането на второто ни дете-драстично намаля сексуалният ни живот.От моя страна е проблема.Не изпитвам никакво желание за интимност.Либидото ми е сведено до минимум.Изпитвам силно неудобство да отида на лекар за проблема си.Моля за съвети какво мога да направя.

dudi
Гост
dudi
6 години 5 месеца преди
Нормално е да имаш намалено сексуално желание след раждане. Това усещане може да продължи с месеци. Редица фактори допринасят за намаленото либидо. На първо място е умората, която се получава от грижите за новороденото. То изисква много внимание. Умората може да бъде физическа и психическа. Когато накрая ви остане свободно време, почивката може да е на предна позиция преди секса. На второ място се преживяват хормонални промени. Също така, тялото се възстановява от раждането и може да се чувствате не толкова привлекателна както обикновено. Може също така да се притеснявате, че половият акт след раждане ще да бъде болезнен. За… Прочети още »
wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!